У БПП назвали законопроекти, на яких зосередиться Рада наступної сесії

У БПП назвали законопроекти, на яких зосередиться Рада наступної сесії

Укрінформ
Пріоритетними питаннями у роботі десятої сесії Верховної Ради VIII скликання стануть закріплення в Конституції України курсу на ЄС і НАТО та ухвалення закону про мову, а також розгляд законопроектів у сфері національної безпеки й оборони, децентралізації, інформатизації.

Про це розповів голова фракції “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов в ефірі “5 каналу”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Якщо розставити систему пріоритетів, то пріоритет номер один (на десяту сесію ВР - ред.) - це остаточне закріплення в українській Конституції нашого прагнення на євроатлантичну та європейську інтеграцію. Я впевнений, що буде більш ніж 300 голосів, тому що це вже буде третє голосування в цій системі, тоді як під час попередніх двох “за” проголосувало набагато більше ніж 300 депутатів. Наступний пріоритет — це нацбезпека, бо щодня ми маємо підвищувати нашу ефективність у протидії агресору. І, те, що я знаю, вже на першому пленарному тижні буде розглядатися багато законопроектів зі сфери нацбезпеки та оборони”, - пояснив Герасимов.

Читайте також: Ягланд хоче обговорити з українською делегацією вихід із кризи у ПАРЄ

Третім пріоритетом у роботі парламенту протягом десятої сесії ВР голова президентської фракції визначив розгляд законопроектів щодо децентралізації.

“Це третій пріоритет, тому що це одна з найуспішніших реформ, яку запровадив Президент Порошенко, після армії і всього, що стосується національної безпеки. І тут ми маємо зробити обов'язково цей крок, щоб це також закріпити”, - уточнив політик.

Серед важливих рішень Ради Герасимов назвав ухвалення закону про мову.

“І наостанок - звичайно, закон про мову. Зараз він проходить розгляд у комітеті. Як тільки він буде винесений у зал, ми (фракція БПП - ред.), звичайно ж, будемо його підтримувати”, - сказав народний депутат.

Водночас, за його словами, протягом першого пленарного тижня нової сесії високою є ймовірність розгляду в парламенті законопроектів щодо питань інформатизації, ухвалення яких сприятиме залученню інвесторів.

“Але також ми маємо не забувати й про підтримку українського бізнесу та інвесторів, які заходять до України. За моєю інформацією, на першому пленарному тижні з високим ступенем імовірності будуть розглядатися законопроекти зі сфери інформатизації, які дозволять затягнути в Україну якраз високотехнологічних інвесторів. Один із цих законопроектів — це проект про електронні комунікації”, - додав Герасимов.

Як повідомляв Укрінформ, згідно з календарним планом, десята сесія Верховної Ради України VIII скликання розпочнеться 5 лютого 2019 року, а закінчитися має 19 липня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-