Порошенко та Гутерріш обговорили перспективи розгортання місії ООН на Донбасі

Порошенко та Гутерріш обговорили перспективи розгортання місії ООН на Донбасі

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем під час відвідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Під час зустрічі вони детально обговорили останній розвиток подій на тимчасово окупованих територіях України та перспективи розгортання повноцінної багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на Донбасі, повідомляє офіційне інтернет-представництво Глави держави.

"Генеральний секретар ООН підтвердив готовність продовжити вживати заходи з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також постраждалому цивільному населенню Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Порошенко та Гутерріш обговорили шляхи забезпечення виконання відповідних резолюцій ГА ООН щодо ситуації з правами людини в Криму, а також демілітаризації півострова. Окрему увагу було приділено наслідкам агресії РФ проти України в районі Чорного та Азовського морів. Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення РФ українських моряків, суден та забезпечення вільного судноплавства Керченською протокою відповідно до міжнародного права.

Читайте також: Давос: Україні дають інвестиції на одну з найбільших вітроелектростанцій Європи

Робочий візит Президента України до Швейцарії / Фото: Палінчак Михайло

Президент України та Генеральний секретар ООН детально зупинилися також на питаннях звільнення українських заручників, які незаконно утримуються в Росії, та забезпеченні постійного моніторингу відповідними міжнародними механізмами ситуації з правами людини в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-