Порошенко у Давосі обговорив із Меркель загострення на Азові

Порошенко у Давосі обговорив із Меркель загострення на Азові

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко і федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорили заходи для запобігання втручанню Росії у президентські вибори в Україні.

Про це йшлося під час їхньої зустрічі в Давосі, повідомляє прес-служба глави держави.

"У рамках участі у засіданні Всесвітнього економічного форуму Президент України Петро Порошенко зустрівся з федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель. Співрозмовники обмінялися думками щодо запобігання російському втручанню у президентські вибори в Україні", - йдеться у повідомленні.

Також Президент висловив вдячність Меркель за зусилля Німеччини для мінімізації ризиків загострення Росією ситуації в акваторії Чорного та Азовського морів, забезпечення свободи судноплавства в регіоні та безумовного і негайного звільнення українських моряків.

Читайте також: Росія має направити військовополонених моряків до нейтральної країни — Денісова

Також Порошенко привітав Меркель з набранням Німеччиною з 1 січня 2019 року повноважень непостійного члена Ради безпеки ООН. Під час зустрічі наголошувалося на важливості реалізації ініціативи України з розгортання миротворчої місії під егідою ООН, що сприятиме імплементації Мінських домовленостей.

У свою чергу Меркель відзначила реформи в Україні та важливість їх продовження.

Зазначається, що Порошенко та Меркель під час зустрічі також обговорили ризики для енергетичної безпеки ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-