Українська делегація в ПАРЄ прокоментувала зустріч з Ягландом

Українська делегація в ПАРЄ прокоментувала зустріч з Ягландом

Укрінформ
Делегація Верховної Ради у Парламентській асамблеї Ради Європи провела у середу продуктивну зустріч з генеральним секретарем РЄ Турбйорном Ягландом, але деталі щодо результатів вирішено не розголошувати.

Про це заявив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Ми обговорили дуже важливі питання, але вирішили, що зміст зустрічі залишиться у кімнаті переговорів. Ми дуже цінуємо цей діалог і сподіваємося, що він підтримуватиметься», - заявив Ар'єв.

У свою чергу генсек Ради Європи Ягланд також відзначив, що сторони обговорили багато нагальних питань з делегацією України, яка є важливою країною в РЄ, та мали відкритий діалог.

Народний депутат Леонід Ємець, не розкриваючи деталей, повідомив, що дискусії з генсеком Ради Європи стосувалися, зокрема, й звільнення полонених українських військових моряків та українських політв’язнів у РФ.

Окрім цього, за словами Ємця, йшлося про стратегічні питання щодо можливого повернення Росії в ПАРЄ, питання санкцій проти російської делегації, а також мовного питання в українському законодавстві про освіту.

Читайте також: Ягланд хоче обговорити з українською делегацією вихід із кризи у ПАРЄ

Як повідомляв Укрінформ, 21-25 січня у Страсбурзі проходить зимова сесія ПАРЄ.

У засіданні не бере участь російська делегація, яка піддана санкціям через окупацію Криму та агресію РФ проти України.

Із червня 2017 року Росія припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи, що нині спричинило фінансову кризу в організації. За умови не сплати до червня 2019 року російською стороною членських внесків до РЄ, держава може бути позбавлена прав в організації.

24 січня ПАРЄ проведе дебати та проголосує резолюцію щодо ескалації в Азовському морі, в якій Асамблея закличе РФ негайно звільнити 24 полонених українських військових моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-