Керченська криза не повинна повторитися - глава МЗС Німеччини

Керченська криза не повинна повторитися - глава МЗС Німеччини

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас під час сьогоднішніх перемовин у Москві чітко заявив російській стороні, що Керченська криза більше не повинна повторитися, а вільний прохід суден Керченською протокою має бути забезпечений на тривалій основі.

Про це він сказав на спільній прес-конференцій з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми стурбовані ситуацією в Азовському морі. У Москві я сьогодні ще раз порушив це питання перед представниками Росії. Зокрема, у розмові з (міністром закордонних справ РФ) Лавровим я чітко дав зрозуміти, чого ми очікуємо. Росія мусить забезпечити вільний прохід Керченською протокою. Ми чуємо, що це вже сталося, і ми хочемо, що це було забезпечено на тривалій основі. Криза, яка була в листопаді, у такому вигляді не повинна більше повторитися. Для цього нам потрібна чіткість стосовно становища на місцях»,- сказав Маас.

Він додав, що саме тому говорив сьогодні вранці у Москві про заходи підвищення прозорості, про міжнародний моніторинг: "Щоб міжнародна спільнота побачила, що ми знайшли рішення стосовно проходу Керченською протокою на тривалій основі".

Читайте також: Путін погодився допустити в Керченську протоку фахівців з Франції та Німеччини

«Ми спільно працюємо над цим з французьким колегою. Я думаю, що Україна також готова про це говорити з французькою стороною. Я хотів би, що пропозиція, яка була озвучена у Москві, була супроводжена російською стороною, і щоб було знайдено рішення»,- резюмував Маас.

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров на прес-конференції за підсумками переговорів з Маасом заявив, що президент РФ Володимир Путін погодився на пропозицію канцлера Німеччини Ангели Меркель про допуск німецьких і французьких фахівців у Керченську протоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-