Журналісти знайшли у Зеленського кінобізнес у Росії

Журналісти знайшли у Зеленського кінобізнес у Росії

Відео
Укрінформ
Шоумен Володимир Зеленський, який збирається балотуватися в президенти, має бізнес у Росії.

Про це йдеться у розслідуванні журналіста програми "Схеми" Максима Савчука, передає Укрінформ.

"Схеми" виявили в Єдиному держреєстрі юросіб РФ, що російська компанія "Квартал Сінема" проходить процес ліквідації, як про це повідомляв сам Зеленський в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону. Однак, за даними журналіста- розслідувача, "Квартал Сінема" - не єдина в РФ компанія, яка пов'язана із шоуменом.

Автор розслідування з'ясував, що через кіпрську Green Family LTD, яка є співзасновником ТОВ "Квартал-95" в Україні, Зеленський володіє трьома кінокомпаніями на території Росії: "Вайсберг Пикчерс", "Платінумфільм" і "Грин Филмс". І всі вони продовжують працювати на російському ринку, сплачуючи податки в бюджет РФ.

"За даними Федеральної служби державної статистики, у 2014 році розмір грошових надходжень на рахунки "Грин Филмс" склав більше 340 мільйонів рублів. У 2015-му – близько 208 мільйонів, у 2016-му – трохи більше ніж 123 мільйони рублів", - йдеться у матеріалах розслідування.

При цьому у 2017 році надходження "Грин Филмс" зросли до майже 180 мільйонів, зокрема, від оренди, роялті, ліцензійних платежів – близько 143 мільйонів рублів.

Всього з 2014 по 2017 роки надходження на рахунки цієї кінокомпанії Зеленського та партнерів у РФ склали близько 13 мільйонів доларів або більше ніж 350 мільйонів гривень за нинішнім курсом.

Кінцевими бенефіціарами кіпрської компанії Green Family LTD вказані Володимир Зеленський, його бізнес-партнери Андрій Яковлєв, Борис і Сергій Шефіри та соратник Ігоря Коломойського Тимур Міндіч, зазначається у розслідуванні.

"За даними реєстру прокатних посвідчень кінострічок у Російській Федерації, "Грин Филмс" продовжила продюсувати кінострічки у Росії після початку воєнної агресії у 2014 році. Йдеться про фільми "8 нових побачень" (2014 рік), "Між нами дівчатами" (2015 рік), "Петля Нестерова" (2015 рік), "8 найкращих побачень" (2016 рік)", - йдеться у розслідуванні.

Також журналіст з'ясував, що фірма "Грин Филмс" перемогла у конкурсі на отримання часткового фінансування виробництва кінострічки з російського бюджету.

Вранці 18 січня Володимир Зеленський на своїй сторінці уFacebook прокоментував журналістське розслідування програми "Схеми". "Ми працюємо і живемо в Україні", - написав він.

"Я ще раз заявляю, що ні я, ні "Студія Квартал-95" не працюють у Росії після того, що Росія зробила з Україною. Ми туди не їздимо. Я там не виступаю. На мене там порушена кримінальна справа через те, що я і "Студія Квартал-95" допомагали нашій армії фінансами", - повідомив він у відеозверненні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-