Закон про перехід церковних громад має вберегти від кровопролиття - Президент

Закон про перехід церковних громад має вберегти від кровопролиття - Президент

Укрінформ
Ухвалений Верховною Радою закон про перехід церковних громад до Православної церкви України має врегулювати цей процес і вберегти парафіян від конфліктів і кровопролиття.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі після подячного молебня з нагоди отримання томосу про автокефалію у Свято-Михайлівському кафедральному соборі Житомира, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дякую Верховній Раді, яка буквально кілька хвилин тому ухвалила закон, який впорядковує перехід церковних громад. Для чого це робиться? Та для того, щоб, не дай Боже, не пролилася кров. Закон має все врегулювати: якщо дві третини парафіян зібралися і на відкритому голосуванні приєдналися до нової церкви, хто може зупинити народ", - сказав Порошенко.

Читайте також: Рада ухвалила закон про перехід церковних громад

Він додав, що вже сьогодні десятки парафій УПЦ МП приєдналися до Православної церкви України, і "кожного дня все нові й нові приєднуються до нової церкви".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 17 січня ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законів України (щодо підлеглості релігійних організацій та процедури державної реєстрації релігійних організацій зі статусом юридичної особи)". За ухвалення відповідного законопроекту №4128-д проголосували 229 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-