Порошенко пояснив, навіщо Україні потрібно в ЄС

Порошенко пояснив, навіщо Україні потрібно в ЄС

Укрінформ
Об'єднана країна здатна подолати зневіру і зробити все для набуття повноцінного членства України в Європейському Союзі і НАТО.

Про це заявив Президент Петро Порошенко у виступі на відкритті Бориспільського академічного ліцею, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вніс до парламенту проект змін до Конституції, де є обов'язковим для кожної гілки влади - парламенту, уряду, президента - зробити все, щоб Україна стала членом НАТО і членом Європейського Союзу. Нам знову кажуть, що в нас нічого не вийде. А я стверджую: коли ми об'єдналися, ми подолаємо цю зневіру. Нам казали, що не буде Томосу - він є, нам казали, що не буде безвізу - він є, нам казали, що ми не створимо армію - вона є. Нам казали, що ми не захистимо нашу українську землю, а ми її захистили. І так само ми доб'ємося того, щоб Україна стала повноправним членом НАТО і Європейського Союзу", - сказав Порошенко.

Він додав, що Україна наразі впевнено рухається до того, щоб відповідати критеріям НАТО, активно співпрацює з Альянсом і отримує допомогу від нього. Водночас проводяться реформи, спрямовані на поліпшення рівня життя українців до стандартів країн ЄС.

Читайте також: Рада провалила євроінтеграційний законопроект Президента про спорт

"Подивіться, як живуть колишні республіки Радянського Союзу, які не увійшли в ЄС і які зараз є членами ЄС. Подивіться динаміку стандартів життя країн, які останніми увійшли, - Румунія і Болгарія, як різко зростають доходи населення, як різко зростає продуктивність праці. ЄС - це про рівень життя, щоб українські працівники і українські пенсіонери жили заможно, і для цього ми змінюємо країну і робимо реформи, які вже приносять свої плоди", - зазначив Порошенко.

У цьому контексті він нагадав, що проведення реформ дозволило збільшити мінімальну заробітну платню з 3700 до 4170 грн, а середня заробітна плата в Україні цього року має становити 10 100 грн.

"Збільшення зарплатні значно збільшує надходження до Пенсійного фонду, що дає можливість підтримати наших пенсіонерів", - акцентував глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-