Муженко їде на засідання військового комітету НАТО

Муженко їде на засідання військового комітету НАТО

Укрінформ
Начальник Генштабу — Головнокомандувач ЗСУ, генерал армії України Віктор Муженко візьме участь у засіданні Військового комітету НАТО, що відбудеться у штаб-квартирі Альянсу.

Про це йдеться на сайті Місії України при НАТО.

"15-16 січня 2019 року у штаб-квартирі Альянсу відбудеться чергове засідання Військового комітету НАТО на рівні начальників генеральних штабів. ... Участь у цьому засіданні планує взяти начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал армії України Віктор Муженко", - йдеться у повідомленні.

Серед питань порядку денного, що будуть обговорюватися на зустрічі вищих військових керівників Альянсу, - розвиток безпекової ситуації в євроатлантичному регіоні, стан виконання рішень попередніх самітів НАТО щодо реагування на зростаючу агресивність Росії, а також ситуація на Близькому Сході.

Крім того, у рамках заходів планується проведення спільного з партнерами засідання щодо результатів діяльності Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”.

Читайте також: Армія оцінила свої здібності під час воєнного стану — Муженко

Військовий комітет (ВК) є вищим військовим органом НАТО, який підпорядковується Північноатлантичній Раді НАТО. Він надає військову консультативно-дорадчу допомогу для цивільних керівних органів НАТО – Північноатлантичної ради та Групи ядерного планування.

Членами Військового комітету є начальники генеральних штабів (головнокомандувачі) збройних сил країн-членів НАТО, які збираються не рідше ніж тричі на рік (15-16 січня 2019 р. перше засідання ВК НАТО у цьому році).

На постійній основі держави-члени НАТО у Військовому комітеті представляють вищі офіцери, як правило, у званні генерал-лейтенанта або віце-адмірала, які, одночасно, є військовими представниками генеральних штабів своїх збройних сил. Засідання у форматі з військовими представниками відбуваються щотижнево.

Військовий комітет також проводить засідання з особливими партнерами (Україна, Грузія). На 2019 рік заплановано проведення трьох засідань ВК у форматі з Україною. Також начальник Генерального штабу – Головнокомандувач Збройних Сил України бере участь у засіданні ВК НАТО у форматі країн-учасниць Місії НАТО в Афганістані “Рішуча підтримка”.

Міністри оборони держав-членів НАТО беруть участь у заходах на відповідному рівні (defence ministerial) двічі на рік. Наступне засідання відбудеться у лютому ц.р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-