Армія оцінила свої здібності під час воєнного стану — Муженко

Армія оцінила свої здібності під час воєнного стану — Муженко

Укрінформ
Начальник Генерального штабу ЗС України Віктор Муженко повідомив, що під час воєнного стану українська армія оцінила свою здатність виконувати завдання.

Про це він сказав журналістам, перебуваючи на Яворівському полігоні, повідомляє кореспондент Укрінформу

"У ході заходів воєнного стану нам вдалося оцінити свої здібності, і ми здатні на сьогоднішній день створювати відповідні міжвідомчі угруповання на потенційно небезпечних напрямках з визначенням певного комплекту з'єднань військових частин для резерву, для необхідного реагування у разі загрози, посилення відповідних напрямів, якщо це буде необхідно. Українська армія не підведе", - наголосив Муженко.

Він зауважив, що було здійснено реальне посилення на деяких напрямках, організовано підготовку оперативного резерву першої і другої черги, а також територіального резерву, проведено ряд навчань з бригадами територіальної оборони. “І на сьогоднішній день ми можемо говорити про те, що ми спроможні виконувати завдання, які на нас покладено державою і українським народом", - констатував він.

Читайте також: Генштаб готовий розгорнути війська у разі прямого вторгнення - Муженко

Муженко зазначив, що в організації підготовки військовослужбовців вже відбулися суттєві зміни і багато нововведень очікується наступного, 2019-го року. При цьому акцент був і залишатиметься на індивідуальній підготовці воїнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-