Полторак планує у найближчий рік завершити реформу Міноборони

Полторак планує у найближчий рік завершити реформу Міноборони

Укрінформ
Міністр оборони України Степан Полторак заявив, що у найближчий рік планується завершити реформу Міноборони.

Про це він сказав в інтервʼю «Урядовому кур'єру»

“У найближчий рік потрібно завершити реформу Міноборони та органів військового управління. Це одна з найскладніших реформ — тут треба підходити дуже обережно, щоб не порушити управління військами. І зміни поступово втілюються”, - сказав він.

Міністр також зауважив, що вже працює схема, яка дає можливість закуповувати необхідні зразки озброєнь і техніки за кордоном. “Тепер уже маємо такий інструмент. Усе, що закуповуємо в інтересах ЗСУ, відповідає стандартам НАТО”, - сказав він.

Полторак також повідомив, що у грудні Міноборони отримало додатковий ресурс — 4 мільярди гривень на закупівлю нових зразків ОВТ. Уже починаємо серійне виробництво ракетного комплексу «Вільха». Тривають дослідницько-конструкторські роботи в багатьох інших проектах, які значно підвищать наші спроможності.

Міністерство, як повідомив його очільник, надалі модернізуватиме однострої та екіпірування. Вже надходять нові костюми спеціальні й маскувальні для снайперів та розвідників, костюми для екіпажів броньованих машин, наколінники і налокітники, сумки транспортні індивідуальні, бахіли утеплені й багато іншого. Тривають розроблення й військові випробування нових зразків спецодягу, взуття та екіпірування, зокрема для снайперів: рейдових рюкзаків і чохла-килима для перенесення зброї, які попередньо отримали високу оцінку військовослужбовців. Ці зразки надходитимуть на планове забезпечення цього року, як і нові модульні бронежилети та балістичні шоломи.

Полторак нагадав, що у 2019-му значно зросте рівень грошового утримання військовослужбовців. Наприклад, командир бригади в Сухопутних військах отримував донедавна приблизно 18 тисяч, незабаром отримуватиме більш як 25 тисяч, а в морській піхоті та ДШВ — майже 28 тисяч гривень. Звичайний солдат отримував мінімум 7,3 тисячі гривень, а тепер — понад 10 тисяч.

Читайте також: Полторак пояснив, що дає українській армії непереможний дух

За словами міністра, підвищили грошове утримання офіцерам, солдатам, які перебувають на бойових посадах і найбільше ризикують; приміром, екіпажі бойових машин — танка, БМП, БТР тощо на полі бою — об’єкти небезпеки, бо супротивник намагається знищити передусім їх, - і такі екіпажі мають отримувати більше.

Також буде збільшено виплати льотному складу та фахівцям, які гарантують безпеку польотів. Загалом у 2019-му планується завершити реформу житлового забезпечення у війську, зазначив очільник МОУ.

Як повідомлялось , унаслідок реформування Міноборони у 2019 році 82% працівників Міністерства оборони стануть державними службовцями або службовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-