У питанні безвізу із Канадою прогресу досі немає — посол

У питанні безвізу із Канадою прогресу досі немає — посол

Укрінформ
Минулого року Україні не вдалося досягти прогресу у питанні запровадження безвізового режиму подорожей до Канади.

Про це в інтерв’ю Укрінформу зазначив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

"На жаль, у питанні скасування Канадою віз для українців ми стоїмо на місці. Більше того, немає у нас великого прогресу і в зменшенні кількості відмов. Я ще не маю остаточної статистики за 2018 рік, але за підсумками перших трьох кварталів, кількість відмов українцям у канадських візах була на рівні 26%", - сказав Шевченко.

На його переконання, цей показник є надто високим і аргументів, які б могли його обґрунтувати, немає. “Рівень відносин між державами та міжособистісних стосунків між громадянами не дозволяють вважати адекватною таку кількість відмов, і ми продовжуємо працювати по цьому із канадським урядом”, - наголосив посол.

Читайте також: Канада готує нові санкції проти Росії - посол

Як повідомлялося, в оприлюдненому наприкінці грудня минулого року звіті Постійного комітету парламенту Канади із питань оборони “Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту”, депутати закликали уряд скасувати візові вимоги для короткострокових поїздок українців. Однак в уряді відповіли, що Україна поки не відповідає вимогам щодо безвізу. Як відомо, Україна скасувала візи для канадців ще у 2005 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-