Створення власної церкви є ще одним актом державної незалежності – Порошенко

Створення власної церкви є ще одним актом державної незалежності – Порошенко

Укрінформ
Українці понад тисячу років чекали отримання автокефалії Православної церкви України, і нарешті сталося те, що також робить нас незалежними.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав в інтерв’ю грецькій газеті TаNеа, повідомляє прес-служба глави держави.

«Це досягнення, про яке мріяли українці понад тисячу років, оскільки наша земля отримала християнську віру саме від Константинопольської Матері-Церкви. Тепер уперше ми маємо незалежну Церкву, визнану Вселенським православ'ям, рівноправну серед інших церков-сестер», - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що «створення нашої власної незалежної церкви є ще одним актом державної незалежності».

При цьому Президент зазначив, що російська православна церква в Україні ніколи не діяла на благо. «В її інтересах була роз'єднаність в Україні та підпорядкування Москві. З власною новою церквою ми нарешті отримали історичний шанс для більшого об'єднання та стійкості як європейської християнської нації», - сказав він.

Читайте також: Українська церква не буде залежною від Константинополя - екзарх Даниїл

При цьому Президент зазначив, що «не так багато подій в історії держави є настільки важливими, як ось ця».

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій у суботу, 5 січня, підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. В неділю, 6 січня, в Патріаршому храмі Святого Георгія відбулося вручення Томоса та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-