Томос є актом утвердження духовної незалежності України - Парубій

Томос є актом утвердження духовної незалежності України - Парубій

Укрінформ
Томос про автокефалію української помісної церкви має таке ж важливе значення, як і Акт проголошення Незалежності України, бо є актом утвердження її духовної Незалежності.

Так прокоментував отримання Томосу про автокефалію Голова Верховної Ради Андрій Парубій на своїй сторінці у Facebook.

"Ми - свідки того, як твориться історія. Адже Томос - це другий Акт проголошення Незалежності України! Це акт утвердження її духовної Незалежності. Дуже символічно, що Православна Церква України отримала Томос на Різдво. Українці, які зберуться на Святвечір за столами, щоб відзначити народження Христа - отримають чудову, історичну новину. Правду кажуть, що Господь винагороджує тих, хто бореться! Ми боремося і вірю, що ми переможемо!", - написав Парубій.

Він підкреслив, що "після сотень років боротьби за свою канонічну Незалежність - Православна Церква України її здобула".

Читайте також: Господь зробив нам величезний подарунок на Святвечір — Порошенко

Як повідомлялося, сьогодні, 6 січня 2019 року у патріаршому храмі Святого Георгія в Стамбулі відбулася церемонія передачі Томоса про автокефалію об’єднаної Православної церкви України. Вселенський патріарх Варфоломій передав Томос митрополиту Київському і Всієї України Епіфанію.

У соборі Святої Софії у Києві 15 грудня 2018 року відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-