Nord Stream 2 знищує ефекти від санкцій проти Росії

Nord Stream 2 знищує ефекти від санкцій проти Росії

Укрінформ
Будівництво газопроводу Nord Stream 2 знищує ефекти від санкцій проти Росії і є безпосередньою загрозою для України.

Таку думку висловив у інтерв’ю німецькому виданню Handelsblatt глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

“Нам потрібні більш рішучі дії проти Росії з боку ЄС і НАТО. Тут головним є питання “Північного потоку-2”, оскільки трубопровід руйнує ефект від санкцій. Nord Stream 2 вбиває Україну”, - заявив Чапутович.

Він додав: якщо припиняється транзит російського газу через Україну, тоді Київ не лише втрачає значний дохід, але це також безпосередньо вплине на безпеку країни. Він запевнив, що лише транзит через територію України гарантує захист від подальшої російської агресії.

Чапутович також висловив жаль, що не вдалося узгодити спільну європейську позицію щодо Nord Stream 2.

“Польща, США та Єврокомісія у цьому контексті представляють проєвропейську позицію, а Німеччина – антиєвропейську. Німеччина часто думає, що європейська позиція є тотожною з німецькою. Однак, у випадку Nord Stream 2 це не так”,- констатував глава польської дипломатії.

Читайте також: В МЗС Литви заявили, що намагаються змусити Путіна відповідати за кожен крок

Він зауважив, що Польща і Німеччина загалом мають схожі погляди на російську агресію в Україні – визнають агресивні дії Росії в Україні, не погоджуються на анексію Криму, дії на Донбасі чи проти українських кораблів у Азовському морі.

“До певної міри ми також згодні щодо реакції ЄС на російську агресію і завдяки санкціям висилаємо певний сигнал. Однак, ми хочемо більш рішучих дій”, - наголосив глава МЗС Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-