Джапарова: Режим РФ позбавляє людей ключового – критичного мислення

Джапарова: Режим РФ позбавляє людей ключового – критичного мислення

Укрінформ
Українських дітей необхідно вчити медіаграмотності, адже копіювати інструменти пропаганди РФ наша держава не може й не хоче.

Таку думку перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова висловила в інтерв'ю UATV.

“Важливою є медіаграмотність, коли дітей ще в дитсадках і школах вчать критичного мислення, розпізнавати, де правда, дивитися на факти, шукати джерела. І таких проектів в Україні організовано десятки”, – сказала Джапарова.

Вона зазначила, що нині, вкладаючи мільярди в канали комунікації, у свої гібридні інструменти, РФ вбиває всю суть демократії. "У короткостроковій перспективі це дає відчуття дуже потужної пропагандистської машини, але в довгостроковій – це дискредитує країну, вона не має цінностей, це не цивілізована країна. І друге – режим, який зараз при владі РФ, позбавляє своїх людей ключового – критичного мислення. Особисто я впевнена, що в століття технічного прогресу, відкритих кордонів, якщо у людей немає критичного мислення – це нація приречених”, – зазначила Джапарова

Читайте також: У Криму могло бути не 70, а 700 політв'язнів, якби не резолюції - Джапарова

Перший заступник міністра також наголосила, що йти шляхом РФ легше, але це неправильно.

“Так, було б простіше зробити дзеркальним способом і штампувати пропаганду, але так не можна. В основі нашого контенту – правда, ми намагаємося об’єктивно до всього підходити. Усі фільми, книги засновані на документальних фактах”, – сказала Джапарова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-