Україна, Молдова і Грузія домовилися боротися з гібридними загрозами

Україна, Молдова і Грузія домовилися боротися з гібридними загрозами

Декларація
Укрінформ
Голови парламентів України, Молдови і Грузії Андрій Парубій, Андріан Канду та Іраклій Кобахідзе підписали спільну Декларацію про об'єднання зусиль для протидії гібридним загрозам.

Про це поінформували 26 грудня у прес-службі парламенту Молдови, зазначивши, що документ був підписаний з ініціативи молдавської сторони, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Парламенти Молдови, України та Грузії зобов'язуються, відповідно до національного законодавства, створити спеціальні центри, які займуться збором, аналізом і поширенням інформації про існуючі гібридні загрози. Крім того, законодавчі органи трьох країн висловлюють прагнення приєднатися (як учасники чи спостерігачі) до Європейського центру та інших європейських організацій з протидії гібридним загрозам», - йдеться у документі.

У Декларації наголошується, що гібридні загрози мають на меті підірвати фундаментальні основи демократії, будучи і джерелами загроз для енергетичних, оборонних та транспортних систем, а також для продовольчої безпеки і фінансової системи.

Читайте також: СБУ цьогоріч заблокувала 300 проросійських інтернет-ресурсів

У документі особлива увага звертається на те, що глобальна гібридна кампанія розгорнулася після російської агресії проти України в Керченській протоці 25 листопада нинішнього року.

Спікери парламентів Молдови, України та Грузії висловлюють сподівання на підтримку ЄС і США в боротьбі проти гібридних загроз і з метою консолідації безпеки в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-