Парубій - Волкеру: Україна розраховує на підтримку США

Парубій - Волкеру: Україна розраховує на підтримку США

Керченська криза
Укрінформ
Україна розраховує на подальшу підтримку та посилення дипломатичних зусиль США задля звільнення захоплених Російською Федерацією українських моряків.

Про це поінформував Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час зустрічі зі Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми розраховуємо і надалі на підтримку Сполучених Штатів Америки, щоб якнайшвидше наші хлопці могли повернутися до своїх сімей, повернутися на Батьківщину. Це завдання номер один для України», - сказав Парубій.

Водночас спікер подякував і особисто Волкеру, і керівництву США загалом за рішучу підтримку України під час чергового акту російської агресії в Керченській протоці.

Парубій провів зустріч зі Куртом Волкером / Фото: Прес-служба Апарату Верховної Ради України

«Рішучі заяви США і скасування зустрічі президента Трампа з Путіним поки не будуть відпущені українські моряки і українські кораблі, стало важливим сигналом для світової підтримки України. Позиція про те, що не може бути жодних переговорів, поки не будуть повернуті українські моряки, - це позиція, яка консолідувала всю світову спільноту», - підкреслив Парубій.

Водночас Голова ВР акцентував на тому, що для України дуже важливо мати змогу підготуватися до можливих агресивних дій Російської Федерації.

«Ми не можемо дозволити, щоб Російська Федерація проголосила Азовське море своїми внутрішніми водами», - додав Парубій.

Він поінформував спецпредставника Держдепу США про те, що Верховна Рада ухвалила закон про прилеглу зону, що дозволить «більш ефективно використовувати Збройні сили України для захисту морського кордону».

Читайте також: Парубій проведе зустріч із Волкером

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові судна, а члени екіпажів були захоплені в полон. Після нетривалого перебування в Криму українські моряки були перевезені до Москви: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина", інших (21 особу) тримають у СІЗО "Лефортово".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-