У БПП кваплять Раду з врегулюванням назв церков та захистом їх майна

У БПП кваплять Раду з врегулюванням назв церков та захистом їх майна

Укрінформ
У фракції «Блоку Петра Порошенка" наголошують на необхідності ухвалення цього тижня законопроектів, які врегульовують питання назв церков та переходу громад до Православної церкви України.

Про це заявив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко, виступаючи на засіданні Погоджувальної ради в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Від імені фракції «Блок Петра Порошенка» я хотів би попросити Голову Верховної Ради, всіх колег разом відпрацювати терміново два законопроекти. Один - щодо назв церков в Україні, який буде передбачати, що церква буде називатися відповідно до центру свого походження, де б він не був, і українська православна церква є одна – Православна церква України. Друге – нам необхідно прийняти закон і законодавчо врегулювати питання переходу громад до Православної церкви України, включаючи питання захисту майна, щоб не було жодного хаосу і зазіхань», - наголосив Гончаренко.

Він закликав створити робочу групу, яка протягом доби зможе відпрацювати відповідні законопроекти, щоб на поточному тижні парламент міг їх розглянути.

Читайте також: Парубій візьме участь у церемонії передачі Томоса Україні на початку січня

У свою чергу Голова ВР Андрій Парубій заявив, що у разі "достатньої готовності" профільного комітету ці питання можна буде розглянути в четвер.

Крім того, Гончаренко заявив, що фракція БПП вважає першочерговими питаннями на цьому сесійному тижні розгляд законопроектів з нацбезпеки і оборони, які передбачають поступовий перехід до стандартів НАТО. Зокрема, фракція закликає включити в порядок денний зміни до Закону “Про прокуратуру” щодо порядку визначення переліку та територіальної юрисдикції місцевих та військових прокуратур (№7199), законопроекти «Про внесення змін до пункту 5 розділу ХІІI “Перехідні положення” Закону України “Про прокуратуру” щодо пенсійного забезпечення слідчих органів прокуратури (№6612), «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (№9055), «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії» (№8449),.

Як повідомляв Укрінформ, 15 грудня у соборі Святої Софії у Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков України. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-