ЄС шкодує, що у Мілані не прийняли декларацію про агресію Росії

ЄС шкодує, що у Мілані не прийняли декларацію про агресію Росії

Укрінформ
Делегації країн-членів ОБСЄ під час засідання Ради міністрів у Мілані 6-7 грудня, на жаль, виявилися неспроможними знайти консенсус щодо міністерської декларації стосовно російської агресії проти України.

Про це йдеться у заяві Євросоюзу, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особливо шкода, що, незважаючи на вже п’ять років конфлікту (в Україні - ред.), ми не змогли знайти консенсус щодо міністерської декларації з приводу цієї актуальної теми", - йдеться у заяві.

Водночас, у ЄС зазначили, що під час зустрічі в Мілані російський акт агресії проти України та незаконна анексія Автономної Республіки Крим та міста Севастополь залишилися ключовими питаннями порядку денного ОБСЄ.

Читайте також: Агресія на Азові засвідчила нагальність заходів для стримування РФ — Прокопчук

"Більшість міністрів висловили своє глибоке занепокоєння з приводу нещодавньої небезпечної ескалації напруження в Азовському морі та в районі Керченської протоки, триваючої дестабілізації ситуації на Сході України та ситуації на незаконно анексованому Кримському півострові, підтвердивши свою підтримку суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України, а також Мінських угод як основи для розв’язання конфлікту. Вони також наголосили на важливості відновлення поваги з боку Росії до фундаментальних принципів ОБСЄ", - заявили в Європейському Союзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-