Україна пояснила, коли зможе підписати пакт ООН про мігрантів

Україна пояснила, коли зможе підписати пакт ООН про мігрантів

Укрінформ
Україна розгляне можливість приєднання до Глобальної угоди про безпечну, впорядковану та законну міграцію на іншому етапі за сприятливих умов, оскільки наразі докладає значних зусиль для забезпечення прав і потреб внутрішньо переміщених осіб.

Про це йдеться у спільному коментарі Міністерства закордонних справ України і Державної міграційної служби України у зв’язку із проведенням 10-11 грудня у Марракеші Конференції ООН для прийняття Глобальної угоди про безпечну, впорядковану та законну міграцію.

"Збройна агресія Російської Федерації призвела до незаконної окупації Автономної Республіки Крим, м. Севастополь, спроб їхньої анексії та поширення Російською Федерацією міжнародного збройного конфлікту на Донеччину та Луганщину. Ці злочинні дії перетворили близько 1,5 мільйона громадян України на вимушених переселенців. Українська сторона докладає усіх можливих зусиль, щоб забезпечити права та потреби внутрішньо переміщених осіб, але попереду ще багато роботи, яка вимагає значних матеріальних та фінансових ресурсів. Враховуючи викладене, Україна розгляне можливість приєднання до Глобальної угоди про безпечну, впорядковану та законну міграцію на іншому етапі за сприятливих умов", - зазначається у коментарі.

Читайте також: ООН затвердила Глобальний пакт про міграцію

Водночас у документі підкреслюється, що українська сторона віддана своїм зобов’язанням за міжнародними конвенціями та договорами з питань прав людини, реадмісії тощо і попри серйозні виклики і проблеми, пов’язані із вимушеним переселенням значної кількості наших громадян всередині країни, Україна продовжує приймати іммігрантів та створювати належні умови для їхнього перебування в нашій країні.

Як зазначається у коментарі, за даними Державної міграційної служби України, станом на 1 жовтня на обліку в ДМС перебувало 275 030 іммігрантів, а лише за дев’ять місяців поточного року органами ДМС видано 10 410 дозволів на імміграцію, оформлено 33 567 посвідок на тимчасове проживання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-