Мілітаризація Криму Росією загрожує стратегічній безпеці всієї Європи - Єльченко

Мілітаризація Криму Росією загрожує стратегічній безпеці всієї Європи - Єльченко

Оновлено
Укрінформ
Мілітаризація Криму Росією становить загрозу безпеці Європи, і не є лише проблемою України.

Про це заявив Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко під час брифінгу щодо мілітаризації Криму Росією, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

“Мілітаризація Криму не може розглядатися лише як справа України чи другорядна регіональна проблема. Ця проблема матиме стратегічний вплив на всю європейську безпеку”, - заявив він.

Український дипломат додав, що Росія використовує Крим як військову базу для створення загрози всьому регіону а також перекидання військ у Сирію.

“Крим - головний елемент нової російської експансіоністської політики”, - пояснив він.

Нагадаємо, у середу, 5 грудня, Україна проводить у штаб-квартирі ООН засідання під головуванням заступниці міністра закордонних справ України Олени Зеркаль, під час якого детально інформує міжнародне співтовариство про виклики і загрози, які РФ створює у Чорному та Азовському морях.

Прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці, а також 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-