Україна увійшла в Комісію з соціального розвитку ООН

Україна увійшла в Комісію з соціального розвитку ООН

Укрінформ
У середу, 5 грудня, Україна стала однією з держав, обраних до складу Комісії ООН з соціального розвитку на 2019-2023 роки.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

"Участь у глобальному діалозі із соціального розвитку сприятиме реалізації Україною Порядку денного ООН у сфері сталого розвитку до 2030 року", - пояснив речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Дипломат додав, що участь України у Комісії дасть змогу і запозичити світовий досвід для соціального захисту українців.

"Вивчення та використання міжнародного досвіду та найкращих практик у цій сфері також сприятиме комплексному соціальному захисту населення України", - пояснив він.

58-а сесія Комісії з соціального розвитку відбудеться у лютому 2019 року. Серед тем дискусій: "Врахування нерівності та викликів для соціальної інтеграції за допомогою фіскальної політики, заробітної плати та політики соціального захисту", "Розширення можливостей людей, що постраждали від природних та техногенних катастроф, з метою зменшення нерівності: вирішення різноманітного впливу на людей з інвалідністю, людей похилого віку і молодь".

Читайте також: Україна ініціює в ООН обговорення російських загроз у Чорному та Азовському морях

Комісія соціального розвитку є органом Економічної і соціальної ради ООН. Вона складається з 46 держав-членів ООН, які обираються на основі ротації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-