Парубій назвав протистояння України та Росії боротьбою цивілізацій

Парубій назвав протистояння України та Росії боротьбою цивілізацій

Укрінформ
Протистояння України і Росії є не лише мілітарним, це - боротьба двох цивілізацій.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив на форумі "70 років Загальній декларації прав людини: порядок денний для України", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Путін, який розв'язав війну спочатку в Грузії, а потім в Україні, продовжує традиції Радянського Союзу та агресивної політики, яка весь час була характерна для Російської імперії... Протистояння України з Росією - не тільки збройне, не тільки мілітарне протистояння, не тільки захист нашої незалежності проти російської агресії, це протистояння двох цивілізацій, двох світів, які глибинно і світоглядно відмінні між собою", - наголосив Парубій.

Він додав, що для України навіть у часи найбільших випробувань права людей, свобода і гідність були найвищою цінністю.

"П'ять років тому, коли розпочалась агресія проти України, українська влада чітко дала зрозуміти, що, обороняючи наші кордони, ми не порушуємо жодних прав і свобод громадян... Українська держава провела вибори Президента, вибори до Верховної Ради України, які були визнані всім світом як демократичні і чесні", - зауважив Парубій.

Голова ВР також наголосив, що Україна об'єднана навколо питання визволення з російських тюрем українських політв'язнів та 24 полонених моряків.

Читайте також: Парубій: Єдина помісна церква - питання не лише релігійне

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли й захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

26 листопада 2018 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у десяти областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-