Парубій: Єдина помісна церква - питання не лише релігійне

Парубій: Єдина помісна церква - питання не лише релігійне

Укрінформ
 Андрій Парубій наголошує, що утворення єдиної помісної Української православної церкви є питанням національної безпеки для нашої країни.

Про це він заявив, вітаючи рішення Синоду Вселенського патріархату про затвердження Томоса та Статуту для помісної УПЦ, повідомляє прес-служба українського парламенту.

"Це прояв свободи духу, віри та справа честі для України. Це питання не лише релігійне. Впевнений, що це питання національної безпеки і зміцнення української державності. Дякую Вселенському патріарху Варфоломію за батьківську опіку над українським народом!" - заявив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня поточного року Президент України вперше заявив про офіційне прохання до Вселенського патріарха щодо надання автокефалії. Рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні було ухвалене Синодом Вселенського патріархату 11 жовтня цього року. Російська православна церква та очільники Української православної церкви Московського патріархату відмовилися визнавати рішення Вселенського патріархату та чинили опір процесу.

Читайте також: Україна впевнено рухається до вручення Томосу — Кириленко

Утім, 3 листопада Президент Петро Порошенко та Вселенський патріарх Варфоломій підписали у Стамбулі Угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Синод Вселенського патріархату на триденному засіданні ухвалив проект конституційного статуту Української церкви. Водночас дата проведення Об'єднавчого собору не називалася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-