Меркель закликає Україну не звертати з курсу реформ

Меркель закликає Україну не звертати з курсу реформ

Укрінформ
Федеральний канцлер ФРН Ангела Меркель закликає Україну не звертати з курсу реформ.

Про це вона сказала під час зустрічі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Берліні, інформує Урядовий портал.

«Я хочу підбадьорити Україну і закликаю не звертати з курсу реформ. Хочу подякувати главі уряду за внесок у справу змін в Україні. І тут принциповим питанням постає питання санкцій. Ми ж їх запровадили не просто так. Ми показали, що країни поряд із Росією мають право на власний розвиток. Україна прийняла рішення про незалежність - і в тому числі в Криму та на Донбасі. І ми надали Україні гарантії - згідно з Будапештським меморандумом. І зараз ми зобов'язані виконати обіцянку», - заявила Меркель.

Читайте також: Гройсман обговорив з Меркель проблеми, що створила Росія в Азовському морі

Однією з тем двосторонніх переговорів стала економіка, адже Німеччина є партнером номер один для України у Європі та входить до п'ятірки наших найбільших торговельних партнерів у світі.

«Україна показала себе як відкрита країна, і німецький бізнес зацікавлений працювати тут. Україна сприймається як місце, куди можна і треба вкладати інвестиції», - сказала Меркель.

Читайте також: Меркель обіцяє зберегти транзит газу через Україну після запуску Nord Stream 2

У свою чергу Гройсман наголосив, що сьогодні уряд має п'ять пріоритетів своєї діяльності. Серед них - забезпечення економічного росту, створення сприятливих умов для розвитку бізнесу, забезпечення верховенства права та протидія корупції, підвищення якості державного управління та державних послуг, відновлення безпеки держави та громадян.

За словами Прем'єр-міністра, Україна веде ефективне та повне реформування енергетичної галузі.

"І тут взаємодія з європейськими, зокрема німецькими, партнерами є ключовою. Ми зацікавлені у спільній реалізації проектів з диверсифікації джерел постачання енергоносіїв та посилення енергетичної безпеки України", - сказав Гройсман.

Читайте також: Гройсман обговорив у Берліні спільне управління українською ГТС

У цьому контексті він запропонував активізувати дискусії щодо спільного управління українською газотранспортною системою, яка є надійним і ефективним засобом транспортування російського газу до європейських споживачів.

Прем'єр-міністр України перебуває в Німеччині з дводенним робочим візитом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-