Перед Україною наразі стоять загрози територіальної цілісності — посол Британії

Перед Україною наразі стоять загрози територіальної цілісності — посол Британії

Керченська криза
Укрінформ
Велика Британія засуджує російську агресію у Керченській протоці і продовжуватиме надавати допомогу Україні у розбудові Військово-морських сил.

Про це заявила Надзвичайний та Повноважний посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф під час ІІ Міжнародної конференції з морської безпеки у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми будемо працювати для розвитку українських ВМС, і треба чітко зазначити, що Чорне та інші моря мають передбачати використання їх різними державами, і ми знаємо наслідки порушень таких норм. Наразі ми маємо критичний момент. Ми мусимо зрозуміти, з чим має справу Україна, які загрози перед нею стоять — загрози територіальної цілісності. І ми маємо разом спрацювати, щоб домогтися дотримання міжнародного права. І насамкінець хочу заявити: Крим — це Україна, кримські води – це Україна», — підкреслила посол Британії.

За її словами, Велика Британія засуджує російську агресію у Керченській протоці.

Посол заявила, що своїми діями Росія порушила територіальну цілісність і суверенітет України, свої зобов'язання відповідно до Конвенції ООН, а також договір 2003 року між Україною та Росією про співробітництво у використанні Азовського моря та Керченської протоки.

Гоф також висловила сподівання, що РФ якнайшвидше звільнить захоплених українських моряків.

«Ми переймаємося благополуччям українських моряків і прагнемо, щоб вони якомога швидше були звільнені. Сподіваємось, що Росія так вчинить», — зазначила Гоф.

Читайте також: Щоразу для підвищення рейтингу Путін організовує "войнушку" — Геращенко

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські спецпризначенці обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-