Президент: У разі агресії РФ мені буде достатньо хвилини

Президент: У разі агресії РФ мені буде достатньо хвилини

Воєнний стан
Укрінформ
Громадянам не варто боятися запровадження воєнного стану. Адже якщо Росія не буде провокувати, то ніяких обмежень у рамках воєнного стану не буде.

Про це Президент України Петро Порошенко сказав у інтерв’ю українським телеканалам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я наголошую, і це моя принципова позиція: жодних обмежень конституційних прав і свобод не відбудеться", - сказав Порошенко.

Він також зазначив, що "мета цього воєнного стану - показати, що противник заплатить дуже високу ціну, якщо він вирішить напасти на нас, і що це буде як холодний душ, який зупинить божевільних, які мають плани атакувати Україну. І якщо агресії не буде, вважайте, що мета цих дій досягнута".

За словами Президента, у разі, якщо буде агресія з боку РФ, то обов’язково буде часткова мобілізація. "Для чого? Якщо відбудеться агресія, мені буде потрібно хвилину для того, щоб організувати ефективно захист", - пояснив глава держави.

Порошенко зазначив, що нині у Міноборони, у Генштабі відбуваються наради із залученням усіх представників сектору оборони і безпеки для того, щоб вибудувати стратегію оборони держави у рамках прийнятих рішень.

"Військові адміністрації не будуть створюватися, а будуть створюватися лише штаби оборони для організації підготовки територіальної оборони. Перевірка резерву, перевірка з мобілізації, перевірка технічного стану. Буде передислоковано частину військ, буде скорочено бойове злагодження, буде скорочено перебування у пунктах постійної дислокації і висунення на кордон для того, щоб одразу ж організувати ефективний захист", - сказав Порошенко.

Читайте також: Кількість російських танків біля кордону з Україною зросла втричі - Порошенко

Водночас він прокоментував чутки про те, що в такий спосіб розширено повноваження глави держави.

"Повноваження президента не розширюються. Президент має виключні конституційні повноваження щодо, у тому числі, оборони країни", - сказав Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-