Рада ухвалила звернення до ООН та європейських парламентів

Рада ухвалила звернення до ООН та європейських парламентів

Укрінформ
Верховна рада ухвалила постанову № 9342 про звернення до ООН, Європарламенту, Парламентської асамблеї Ради Європи, ПА НАТО, ПА ОБСЄ, ПА ГУАМ, національних парламентів держав світу у зв'язку з черговим актом агресії РФ проти України.

За ухвалення відповідного рішення, проголосували 272 народних депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми висловлюємо рішучий протет агресивним діям і вимагаємо від РФ надання невідкладної медичної допомоги пораненим українським морякам, і негайного безпечного поверенння в Україну, і негайного поверенння незаконно захопленого військового майна. Ми закликаємо також міжнародне співтовариство вжити дієвих заходів для припинення військової агресії як на суходолі, так і на морі, в тому числі як застосування нових, так і посилення інсуючих санкцій до повного відновлення суверенітету і цілістності України в міжнародно визнаних кордонах", - сказала на засіданні одна з авторів звернення, народний депутат Ганна Гопко.

Також Рада, згідно зі зверненням, запрошує міжнародні організації направити спостерігачів у регіон Чорного та Азовського морів та Керченської протоки і пропонує морським державам направити в регіон військові кораблі, щоб запобігти подальшій ескалації напруги з боку Росії.

Читайте також: Агресію РФ біля Керченської протоки обговорять і на засіданні ОБСЄ у четвер

Крім того, парламент закликає міжнародних партнерів збільшити надання Україні військової та іншої допомоги для захисту її територіальної цілісності та суверенітету, а міжнародну спільноту адекватно реагувати на виклики і загрози, що несе Російська Федерація, оскільки політика умиротворення вже призвела до окупації частини території України - Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та деяких районів Донецької та Луганської областей.

Також Верховна Рада попереджає, що безкарність агресивної політики і дій РФ може призвести до глобальних наслідків.

Як повідомлялося, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-