Парламент після перерви поновив роботу

Парламент після перерви поновив роботу

Укрінформ
Верховна Рада України після більш ніж тригодинної перерви поновила роботу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Позачергове засідання Верховної Ради оголошую відкритим», - сказав Голова ВР Андрій Парубій.

Спікер повідомив, що під час пленарного засідання у понеділок Рада має ухвалити в цілому президентський законопроект №9338 «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні».

Як повідомлялося, 25 листопада російські судна обстріляли і захопили три українські кораблі в районі Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків отримали поранення.

У зв'язку з цим Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президенту Петру Порошенку запровадити воєнний стан на 60 діб.

Порошенко спочатку підписав указ про введення в дію рішення РНБО щодо запровадження воєнного стану в Україні на 60 діб - з 26 листопада до 25 січня, однак пізніше заявив, що рекомендуватиме Раді запровадити воєнний стан на 30 днів, щоб воєнний стан не накладався на початок виборчої кампанії, що стартує наприкінці грудня.

Читайте також: У Раді третю годину тривають консультації щодо воєнного стану

Верховна Рада у понеділок зібралася на позачергове засідання для розгляду питання про запровадження воєнного стану. Однак Парубію довелося оголосити перерву на вимогу деяких фракцій, зокрема Радикальної партії Олега Ляшка, які заблокували розгляд питання про запровадження воєнного стану, вимагаючи першим питанням розглянути постанову про президентські вибори, в якій зафіксувати дату їх проведення 31 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-