Росія повинна розблокувати Керченську протоку - МЗС Данії

Росія повинна розблокувати Керченську протоку - МЗС Данії

Укрінформ
Росія повинна відновити вільний прохід через Керченську протоку. Ситуацію, спричинену агресивними діями РФ, необхідно якнайшвидше деескалувати.

Про це у Twitter написав голова МЗС Данії Андерс Самуельсен.

«Небезпечні події сьогодні відбулися в Азовському морі через агресивні дії Росії. Росія повинна відновити вільний прохід через Керченську протоку. Важливо вже зараз деескалувати ситуацію», - написав Самуельсен.

Пізніше він також зазначив, що розвиток ситуації в Азовському морі є дуже тривожним. «Заплановане на сьогодні прийняття Верховною Радою України рішення щодо запровадження надзвичайного стану показує, наскільки серйозна ситуація», - наголосив голова МЗС і додав, що Данія цілком підтримує Україну.

Читайте також: У Конгресі США засудили протиправні дії Росії в Азовському морі

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом у Чорному морі після того, як по них був відкритий вогонь. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Під час засідання Президент підтримав пропозицію щодо запровадження воєнного стану й звернення з цією пропозицією до Верховної Ради.

Україна також звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН, яке планується провести о 18.00 понеділка за Києвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-