Посол України розповів Генерал-губернатору Австралії про провокації Росії

Посол України розповів Генерал-губернатору Австралії про провокації Росії

Укрінформ
Надзвичайний і Повноважний Посол України в Австралії Микола Кулініч поінформував генерал-губернатора Австралійської співдружності Пітера Косгроува про чергову екскалацію ситуації в Азовському морі, спричинену агресивними діями Російської Федерації.

Про це повідомляє власний кореспонеднт Укрінформу.

“Детально поінформував Главу Австралійської держави про останній інцидент в Азовському морі та брутальні дії Російської Федерації. Генерал-губернатор надзвичайно серйозно поставився до ситуації”, - розповів посол за результатми свого спілкування з Косгроувом.

Читайте також: Українська діаспора вимагає від світу жорсткої відповіді на дії РФ в Азові

За словами українського дипломата, Генерал-губернатор висловив глибоку стурбованість ситуацією в Азовському морі та засудив використання сили проти українських моряків.

“Це надзвичайно прикро, що була використана сила проти звичайних моряків під час виконання ними службових обов’язків”, - наголосив Генерал-губернатор Австралії та попросив посла передати співчуття родинам постраждилих у ході інцинденту.

Читайте також: Російська ескалація у Керченській протоці: хронологія

Окрім того офіційну позицію України щодо агресивних російських дій в Азовському морі та Керченській протоці також було доведено і до зовнішньополітічного відомства Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-