Президент просить не розглядати воєнний стан як можливість перестрахуватися

Президент просить не розглядати воєнний стан як можливість перестрахуватися

Укрінформ
Президент Петро Порошенко просить не розглядати воєнний стан як можливість перестрахуватися.

Про це він зазначив під час засідання РНБО, передає Укрінформ.

«Я не хочу, щоб у когось складалося враження, що ми перестраховуємося. Ми розглядаємо це (введення воєнного стану – ред.) як акт агресії проти нашої держави, ми розглядаємо це як дуже серйозну загрозу», - сказав він.

Президент запевнив, що жодним чином українська влада і військове керівництво не були поінформовані про подібну загрозу з боку російських збройних сил.

«Ми вважаємо це категорично неприйнятним і ця агресія вже потягнула за собою відповідні наслідки», - зазначив він.

Читайте також: Маємо мобілізувати всі можливості для захисту держави - Гройсман

У ВМС запевняють, що про намір здійснити перехід попереджали заздалегідь і діяли в рамках міжнародного права. Водночас у ФСБ Росії заявили, що три українські військові кораблі в Азовському морі "незаконно увійшли до територіальних вод РФ і попрямували до Керченської протоки". У МЗС України наголосили, що розцінюють агресивні дії кораблів Російської Федерації як порушення норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права. 

Як повідомляв Укрінформ, наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом в Азовському морі після того, як по них був відкритий вогонь. Два українських катери "Бердянськ" та "Нікополь" були обстріляні противником та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Щонайменше шестеро українських військовослужбовців зазнали поранень.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Україна звернулася з вимогою негайно скликати засідання Ради Безпеки ООН.

Під час екстреного засідання РНБО Президент Петро Порошенко підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернення з цією пропозицією до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-