Маємо мобілізувати всі можливості для захисту держави - Гройсман

Маємо мобілізувати всі можливості для захисту держави - Гройсман

Укрінформ
Україна має мобілізувати всі можливості держави, аби захистити свою територіальну цілісність.

Так прокоментував Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман рекомендацію Ради національної безпеки та оборони ввести в Україні військовий стан строком на 60 діб через ситуацію в Азовському морі.

«Якщо потрібно приймати рішення, які не обмежують права і обов’язки людей, а з іншого боку мобілізують резерви держави, аби захистити кордони і цілісність, це треба зробити, - сказав Володимир Гройсман. - Ми 5 років є об’єктом агресії - і прихованої і неприхованої. І те, що сьогодні відбулося – неприпустимо. Вважаю, що має бути мобілізований весь цивілізований світ, аби цьому дикунству поставити крапку. Ніхто не дав права не поважати закон, посягати на територіальну цілісність держави».

Читайте також: Тука каже, що воєнний стан можуть ввести на окремих територіях

Глава Уряду запевнив, що все, що стосується економічної стабільності – буде зроблено.

«Все, що стосується національної економіки, зростання - будемо забезпечувати і далі. Ми збережемо спокій та порядок. І забезпечимо ресурси, аби захистити державу», - додав глава уряду.

Читайте також: Порошенко: Не виключаємо інших, у тому числі наземних операцій РФ проти України

Як відомо, згідно із законом "Про правовий режим воєнного стану" воєнний стан - це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності та передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення чи усунення загрози.

Пропозиції щодо введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях на розгляд Президентові України подає Рада національної безпеки і оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-