Відбулося засідання РНБО через збройну агресію РФ в Азовському морі

Відбулося засідання РНБО через збройну агресію РФ в Азовському морі

Відео
Укрінформ
Рада національної безпеки й оборони України розпочала надзвичайне засідання у зв'язку із ситуацією в Азовському морі та Керченськчй протоці. 

Засідання відбувається під головуванням Президента Петра Порошенка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сьогодні у нас відбувається позачергове надзвичайне засідання РНБО, яке було скликане за рішенням Воєнного кабінету у зв'язку з фактом воєнної агресії з боку Російської Федерації, проти ЗСУ, проти Військово-Морських Сил України, яка призвела до тяжких наслідків", -- зазначив на початку засідання Президент.

Як повідомлялося, спецназ Росії захопив три українські кораблі, які були спочатку заблоковані, а потім обстріляні Росією у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" та "Нікополь" уражені вогнем противника та втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також примушений до зупинки.

Згідно з ВМС ЗС України, росіяни захопили "Бердянськ" і "Яни Капу", які буксируються. "Нікополь" заблокований та слідує у супроводі окупантів. 6 українських військовослужбовців зазнали поранення.

ГПУ та СБУ здійснили реєстрацію та проводять невідкладні слідчі дії щодо акту ведення агресивної війни Російською Федерацією (ст. 437 ККУ).

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет, за результатами засідання якого Секретар РНБО анонсував засідання Радбезу для обговорення питання введення воєнного стану.

Посол України при ООН Володимир Єльченко звернувся до КНР з вимогою негайно скликати засідання Радбезу ООН через агресію РФ в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-