У Порошенка прокоментували провокації Росії в Азовському морі

У Порошенка прокоментували провокації Росії в Азовському морі

Укрінформ
Останні дії Російської Федерації проти кораблів ВМС України є актом агресії, спрямованим на цілеспрямовану ескалацію РФ ситуації в акваторії Азовського моря та Керченської протоки.

Про це йдеться у офіційному коментарі прес-служби Адміністрації Президента України, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Засуджуємо грубе порушення Росією норм міжнародного права та Конвенції ООН з морського права за спробу привласнити українську акваторію та заборонити вільний рух українських та міжнародних суден. Агресивні дії РФ потребують рішучого засудження та жорсткої відповіді з боку міжнародного співтовариства, включно з санкціями. З цією метою Президент України знаходиться у безпосередньому контакті з керівництвом ЄС та НАТО", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна терміново скликає Радбез ООН - Генштаб ЗСУ

Глава держави доручив МЗС оперативно поінформувати країни Великої сімки та членів Ради Безпеки ООН про злочинні дії російської сторони в Азовсько-керченській акваторії та у районі Чорного моря, а також ініціювати розгляд даного питання в рамках ООН та ОБСЄ.

Читайте також: Луценко: ГПУ та СБУ проводять невідкладні слідчі дії через події в Азовському морі

"Україна разом з групою країн ЄС, США, Канадою та іншими партнерами, розробила проект резолюції ООН щодо мілітаризації Росією Автономної Республіки Крим та Азовського моря, яка буде розглянута Генеральною Асамблеєю ООН вже в грудні", - наголосили у Порошенка.

Як повідомлялось, після виходу з 12-мильної зони катери ПС ФСБ РФ відкрили вогонь по корабельній групі Військово-Морських Сил ЗС України. Пошкоджено малий броньований артилерійський катер “Бердянськ”. Катер втратив хід, є поранений. Зброя застосовується на ураження.

Читайте також: Аваков опублікував відео провокації РФ у Азовському морі

Про застосування зброї проти українських ВМС повідомив постійний представник президента України в АР Крим Борис Бабін на своїй Фейсбук сторінці.

«На борту є поранений. Сили ВМС ЗСУ розгортають заходи допомоги. До того росіяне погрожували застосуванням зброї під час виходу кораблів ВМС з окупованого ними ''територіального моря РФ'' біля Криму», - заявив Бабін.

Наразі тривають консультації керівництва дипломатичного відомства України з міжнародними партнерами ЄС та НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-