Путін як учень Сталіна розуміє загрози його режиму від України — канадський сенатор

Путін як учень Сталіна розуміє загрози його режиму від України — канадський сенатор

Укрінформ
Канадський сенатор Рейнел Андрейчак переконана, що сучасне покоління зобов’язане захистити пам’ять жертв Голодомору.

Таку думку політик висловила в Оттаві під час вшанування жертв Голодомору, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Щороку серед нас залишається все менше свідків і ми втрачаємо важливий людський зв’язок із тими спогадами. Надалі на нас падає відповідальність із захисту пам’яті мільйонів жертв від напливу пропаганди й заперечень, що досі поширюються Кремлем”, - сказала Андрейчак.

Вона наголосила, що Голодомор змусив українців замовкнути, але не здолав їх. “Існування України як незалежної держави та готовність українців боротися за неї доводять це. Однак нині, через 85 років після Голодомору, українців знову змусили виступити на захист власної держави, її суверенітету й територіальної цілісності. Знову режим у Кремлі намагається підірвати державність України”, - зазначила сенатор.

Читайте також: Україна розповіла в ОБСЄ, як Союз продавав зерно, а люди вмирали по 25 тисяч щодня

На її переконання, Сталін боявся українців, їх незалежності та небажання підкоритися російському імперському проекту. “Путін як хороший учень також розуміє загрози, які успішна та демократична Україна створює його правлінню. Саме тому друзі України по всьому світу піднялися разом. Саме тому ми маємо пам’ятати про Голодомор і усвідомлювати його релевантність 85 років потому”, - підсумувала Андрейчак.

Як відомо, Канада офіційно визнала Голодомор актом геноциду у 2008 році. Відповідний законопроект до верхньої палати парламенту внесла саме Рейнел Андрейчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-