Президент Словаччини запевняє, що Україну чекають і в ЄС, і в НАТО

Президент Словаччини запевняє, що Україну чекають і в ЄС, і в НАТО

Укрінформ
Президент Словацької Республіки Андрій Кіска запевнив, що Україну чекають і в Європейському Союзі, і в НАТО та уважно стежать за необхідними для цього реформами в нашій країні.

Про це він заявив на спільному брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я бачу завдання Словаччини як доброго сусіда говорити про те і наголошувати на тому, що ми в Європейському Союзі, в НАТО всі чекаємо, що Україна буде частиною, буде складовою нашої (об'єднаної - ред.) Європи", - сказав Кіска.

За його словами, процес реформ, які необхідно здійснити на шляху до членства України в цих міжнародних об'єднаннях, є складним, іноді болісним, але дуже важливо роз'яснити всім українським громадянам їх необхідність.

Читайте також: Курс на ЄС і НАТО: Рада прийняла у першому читанні зміни до Конституції

У цьому контексті він зазначив, що участь у європейському проекті забезпечила значний прогрес Словаччині, яка по-дружньому спостерігає за поступом України на цьому шляху.

Кіска наголосив, що за останні чотири роки в Україні було зроблено набагато більше, ніж за попередні десятки років, що попри складності, зумовлені російською агресією, реформи все ж таки проводяться, і Україна рухається вперед в напрямку Європейського Союзу.

"На кожному саміті в Євросоюзі я нагадую про те, що треба не забувати про Україну, про те, як багато вона робить, про реформи і про те, як ми бачимо майбутнє України", - запевнив Президент Словаччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-