Президент підписав закони про розмитнення авто на єврономерах

Президент підписав закони про розмитнення авто на єврономерах

Оновлено
Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав два ухвалені Верховною Радою закони, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

Про це він написав у соцмережі Facebook.

"Підписав закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами. Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію", - наголосив глава держави, додавши, що вимагатиме від Пенсійного фонду регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто.

За його словами, це непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто: "Між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків. І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам". 

Президент також закликав власників автомобілів у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту. 

Читайте також: Президент підписав закони про розмитнення авто на єврономерах

"Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу", - наголсоив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада на початку листопада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах та законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-