Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав він.

У залі зареєструвалося 346 народних депутатів.

Читайте також: Рада у четвер планує ухвалити бюджет-2019

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер планує ухвалити проект Державного бюджет на 2019 рік у другому читанні та в цілому. Розгляд законопроекту №9000 "Про Державний бюджет України на 2019 рік", згідно з порядком денним, передбачається другим питанням під час вечірнього пленарного засідання, що розпочнеться о 16:00. У першому читанні законопроект про Державний бюджет на 2019 рік було ухвалено 18 жовтня. У ніч на 22 листопада комітет ВР з питань бюджету узгодив підготовлений урядом до другого читання проект Держбюджету-2019 і рекомендував ухвалити його в цілому.

Загалом же, роботу у четвер парламентарії збираються розпочати з продовження розгляду у другому читанні законопроекту №7279-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень", який було розпочато напередодні. Цим документом передбачається запровадження інституту кримінальних проступків. У вівторок депутати розглянули 199 поправок до цього проекту із 235-ти.

Після цього Рада має намір ухвалити за основу законопроект №8414 "Про внесення змін до додатку № 3 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2018 рік", проект закону №8338 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення діяльності Державного акціонерного товариства "Чорноморнафтогаз" та законопроект №9084 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України".

Далі заплановано розгляд урядового законопроекту №9084 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України".

Окрім ухвалення Держбюджету-2019, на вечірньому засіданні ВР збирається розглянути проект закону №9260 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду" і №7306 "Про Митний тариф України".

Водночас депутати мають ухвалити у другому читанні законопроект №8044 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо правового підгрунтя для запровадження середньострокового бюджетного планування)".

Друге читання в Раді також має пройти урядовий законопроект №4591 "Про Установу бізнес-омбудсмена" і проект №5395-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань". Зокрема законопроектом №5395-д пропонується внести зміни до законів України "Про Державне бюро розслідувань" та "Про оперативно-розшукову діяльність", якими встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників управлінь центрального апарату та керівника підрозділу внутрішнього контролю ДБР, а також врегульовуються питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-