Гідність і свобода для українців - це сенс життя, наголосив Президент

Гідність і свобода для українців - це сенс життя, наголосив Президент

Укрінформ
Гідність і свобода для українців є не просто словами, а сенсом життя протягом усіх віків.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з особовим складом підрозділів Десантно-штурмових військ ЗСУ на Житомирщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні Україна відзначає п’яту річницю початку Революції Гідності, Євромайдану, мирного протесту за наше європейське майбутнє. Гідність та свобода — для українців це не просто слова, для нашого народу це сенс життя протягом усіх віків. Це — боротьба за свою землю, за самостійність, за незалежність”, - підкреслив глава держави.

За його словами, Революція Гідності стала логічним продовженням споконвічного прагнення до омріяної свободи волелюбного українського народу, який ніколи не мирився з тиранією та диктатурою.

“Історія України з її запеклою боротьбою проти зла, за свободу, гідність і державну незалежність закарбувала на своїх скрижалях цілу когорту героїчних постатей. Революція Гідності, війна за незалежність додали до цієї когорти тисячі сучасних героїв”, - зазначив глава держави.

Він також наголосив, що за успіхами військових частин і підрозділів стоїть щоденна праця і мужність тисяч бійців, “адже стріляє зброя, а перемагають люди”.

Читайте також: На Хрещатику вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні

Як повідомлялося, 21 листопада Україна відзначає День Гідності і Свободи. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

21 листопада відзначається і День десантно-штурмових військ ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-