Ще один американський штат визнав Голодомор в Україні геноцидом

Ще один американський штат визнав Голодомор в Україні геноцидом

Документ
Укрінформ
Американський штат Північна Кароліна офіційно визнав Голодомор в Україні 1932-33 рр. – геноцидом українського народу та вшанував пам'ять жертв цієї трагедії, ініційованої радянським режимом.  

Як повідомило у Фейсбуці Посольство України у США, відповідну прокламацію підписав губернатор штату Рой Купер. 

"Північна Кароліна в особі Губернатора штату Роя Купера офіційно приєдналася до вшанування 85-х роковин Голодомору 1932-1933 років в Україні та визнала цю трагедію геноцидом", - зауважили в українському дипломатичному представництві.

У документі, оприлюдненому в відкритому доступі, зокрема, наголошується, що радянський лідер Йосип Сталін та його тоталітарний режим "вчинили акт геноциду", створивши штучний голод для українського народу, що "призвело до загибелі мільйонів невинних чоловіків, жінок і дітей"

Читайте також: Ще один американський штат визнав Голодомор в Україні геноцидом

При цьому прокламація закликає офіційно визнати на світовому рівні, що Голодомор є "трагедією та жахливим злочином проти людяності", аби не допустити повторення подібного в майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, раніше подібні прокламації про визнання Голодомору – геноцидом затвердили губернатори 18 американських штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-