Рада ЄС підтримала Україну в протидії російській агресії у Приазов'ї

Рада ЄС підтримала Україну в протидії російській агресії у Приазов'ї

Укрінформ
Рада Євросоюзу із закордонних справ підтвердила пріоритетну увагу ЄС до підтримки України у відсічі російської агресії.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у Facebook.

"Вітаю результати сьогоднішнього засідання Ради ЄС із закордонних справ, які підтвердили пріоритетну увагу ЄС до підтримки України у відсічі російської агресії та відновленні територіальної цілісності та суверенітету нашої держави", — написав Порошенко.

Він додав, що вперше Рада ЄС обговорила питання агресивних дій Росії в Азовському морі.

"Вдячний за схвалення ініціативи щодо посилення допомоги з боку ЄС на соціально-економічний розвиток українського Приазов’я", — написав Порошенко.

Президент наголосив, що високо цінує тверду позицію Ради ЄС щодо засудження незаконних виборів на тимчасово окупованих Росією територіях Донбасу та готовності запровадити додаткові санкції за цинічне порушення Мінських домовленостей та суверенітету України.

Читайте також: Російська морська блокада: ЄС планує заходи на підтримку України

Як повідомлялось раніше, Рада міністрів закордонних справ ЄС у понеділок, 19 листопада, під головуванням Верховного представника ЄС з питань Спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні планувала розглянути широке коло питань міжнародної політики, серед яких — ситуацію, що склалася в Україні у зв'язку із проведенням Росією незаконних виборів на окупованих територіях Донбасу, а також з огляду на провокаційні дії Росії в Азовському морі та мілітаризацію регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-