Українські депутати передали ПА НАТО доповіді про приватні військові компанії Росії

Українські депутати передали ПА НАТО доповіді про приватні військові компанії Росії

Укрінформ
Українські депутати передали партнерам у Парламентській асамблеї НАТО доповіді про діяльність російських приватних військових компаній.

Про це повідомила у Facebook голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО, народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз.

"Сьогодні передали нашим партнерам в у Парламентській асамблеї НАТО дві окремі доповіді на тему, що розглядається на сесії, – діяльність російських приватних військових компаній (ПВК). Доповіді InformNapalm та The Security Service of Ukraine розглядають ці питання. В них викривається діяльність ПВК на сході України та Сирії", – поінформувала Фріз.

Вона зазначила, що доповіді містять факти, прізвища та докази безпосереднього їх використання урядом РФ для вирішення завдань державної політики за кордоном.

"Сьогодні російські ПВК є аналогом Сил спеціальних операцій, що застосовуються з метою зниження іміджевих ризиків для Кремля та його прихованої участі у силових акціях за межами Росії. В цьому контексті окремо передала доповіді представниці британської делегації Мадлін Мун – авторці доповіді "Сили спеціальних операцій в сучасному середовищі безпеки", яку на Комітеті з питань оборони та безпеки було ухвалено одностайно", – відзначила Фріз.

Читайте також: ПА НАТО закликають підтримати ініціативу про миротворців на Донбасі

Як повідомлялося, цими вихідними у канадському Галіфаксі проходить Парламентська асамблея НАТО, участь в якій беруть понад 270 делегатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-