Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Легковажність демократичного політикуму – відкрита дорога для реваншу

Легковажність демократичного політикуму – відкрита дорога для реваншу "опозиціонерів"

Блоги
Укрінформ
Демократична частина політикуму просто не має морального права так легковажити цими процесами і продовжувати сваритися...

Схоже на те, що так звана опозиція "Опозиційна платформа - За життя" робитиме ставку на дестабілізацію президентських виборів і вибудовуватиме свою кампанію з прицілом на парламентські вибори.

Якщо їхнім кандидатом таки буде Рабінович (а Бойко уже заявив учора в ефірі 112-го, що "якщо буде рішення платформи, ми це підтримаємо", фактично давши зрозуміти, що він може відмовитися від участі у президентській кампанії), то ця теза лише підтвердиться. Адже для всіх очевидно, що Рабінович – не той кандидат, на якого будуть ставити олігархи з цього блоку, і який виграватиме вибори. Такий популіст потрібен для іншого – розхитувати ситуацію і агітувати проти основних кандидатів, у першу чергу проти Порошенка зокрема і влади загалом, а заодно – мобілізуватиме електорат під параментські вибори. Уже зараз риторика представників цієї об'єднаної платформи не просто критична, а істерично критична щодо діючої влади.

Більше того, Медвечук знову вводить в інформаційне поле тезу про захист російськомовного населення (отже, будуть використовуватися старі інструменти розділення та протиставлення одних громадян іншим). Цю істерику розганятиме великий медійний пул: 112-й, NewsOne, "Інтер", очевидно "Україна" (якщо Ахметов долучиться до цього процесу), і додайте сюди масу регіональних ЗМІ, яких просто незадорого куплять на період виборів.

У мене питання – не так у тому, що цьому може протиставити нинішня влада, як питання – а що цьому може протиставити думаюча громадськість.

Бо велика частина суспільства, яка справді незадоволена поточним станом справ із різних міркувань, на жаль, вестиметься на такий популізм, бо вона вже забула, що ті, хто сьогодні кричать, що нинішня влада розвалила країну, – самі довели цю країну до війни.

Демократична частина політикуму просто не має морального права так легковажити цими процесами і продовжувати сваритися і з'ясовувати – у кого що більшого розміру, бо це відкрита дорога для реваншу отих "опозиціонерів". Чому знову граблі?

Діана Дуцик
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-