Цеголко  - про зустріч Президента з ієрархами МП: Російський сценарій зірвано

Цеголко - про зустріч Президента з ієрархами МП: Російський сценарій зірвано

Укрінформ
Президент Петро Порошенко у вівторок дійсно зустрівся з групою ієрархів УПЦ МП й, таким чином, російський сценарій було зірвано.

Про це написав прес-секретар Президента Святослав Цеголко у Facebook.

“Російський сценарій вчора було зірвано. Представники групи архієреїв УПЦ (МП), які підтримують звернення до Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії, зустрілися в Українському домі з Президентом України”, - зазначив він.

За словами Цеголка, Президент поінформував ієрархів про свої перемовини із Вселенським Патріархом Варфоломієм, про угоду між Україною та Константинопольським Патріархатом та про готовність Вселенського Престолу сприяти проведенню об'єднавчого Собору.

“Владики розповіли Президенту про безпрецедентний тиск Москви, який чиниться на тих єпископів УПЦ (МП), які готові приєднатися до творення єдиної церкви”, - розповів прес-секретар Глави держави.

Він також додав, що Порошенко запевнив ієрархів, що українська держава захищатиме право священнослужителів і мирян на вільний вибір церковної юрисдикції, а Вселенський патріарх зі свого боку гарантує повний канонічний захист прибічникам автокефалії в Україні.

Як відомо, 13 листопада в Українському домі мала відбутися зустріч Президента Петра Порошенка з ієрархами УПЦ МП, проте у запланований час вона не розпочалася.

Читайте також: Ієрархи УПЦ МП на зустрічі із Президентом заявили про шалений тиск - Павленко

Проте згодом з'явилася інформація, що у резиденції предстоятеля УПЦ МП на території Свято-Успенської Києво-Печерської лаври 13 листопада розпочалося чергове засідання Синоду УПЦ МП, на якому було засуджено рішення Священного синоду Константинопольського патріархату щодо встановлення його юрисдикції на території України та вирішено припинити з ним євхаристійне спілкування. Також Собор єпископів УПЦ МП ухвалив рішення про неможливість долучення єпископату, духівництва та мирян УПЦ МП до процесів надання Томоса про автокефалію української православної церкви.

Пізніше стало відомо, що Петро Порошенко провів зустріч в Українському домі із частиною ієрархів Української православної церкви Московського патріархату, які підтримують надання Україні Томосу про автокефалію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-