У ЦВК заявили про необхідність

У ЦВК заявили про необхідність "точкових змін" до закону про вибори Президента

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук заявила про необхідність внесення змін у закон про вибори Президента до початку виборчої кампанії з виборів Глави держави, яка стартує у кінці грудня.

Про це вона зазначила на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас уже наближається кінець грудня, коли має стартувати кампанія з виборів Президента. Тому з нашого боку, я думаю, вже час дуже серйозно працювати над точковими змінами до закону про вибори Президента, бо там є багато питань, які можуть стати дуже серйозними, якщо вони не будуть відповідним чином переглянуті", - сказала Сліпачук.

За її словами, необхідність внесення змін до закону про вибори Президента викликана тим, що з моменту ухвалення закону було прийнято інше законодавство, зокрема, щодо державних закупівель та боротьби з корупцією.

Читайте також: На засіданні ОБСЄ Росія була в ізоляції, "вибори" на Донбасі засудили 40 країн

Як повідомлялося, 20 вересня Верховна Рада обрала 14 нових членів Центральної виборчої комісії, які 5 жовтня склали присягу членів комісії і почали виконувати повноваження у ЦВК. Відтак, наразі ЦВК працює у складі 16 осіб, одна посада залишається вакантною.

Головою комісії було обрано Тетяну Сліпачук, заступниками - Євгена Радченка та Олега Конопольського, секретарем - Наталію Бернацьку.

Наступні чергові вибори Президента України заплановано на кінець березня 2019 року, Верховної Ради - на кінець жовтня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-