Парубій:

Парубій: "Вибори" в ОРДЛО демонструють вихід Росії з мирних переговорів

Укрінформ
Проведення незаконних виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей є демонстрацією одностороннього виходу РФ з мирних переговорів щодо ситуації на Донбасі.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу в рамках відкриття 9-ї сесії Міжпарламентської асамблеї Сейму Литви, Сейму і Сенату Польщі та Верховної Ради України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вважаю, що це подія, якою Російська Федерація продемонструвала, що вона не просто не планує будь-яких мирних домовленостей - це фактично прямий хід Російської Федерації до зриву будь-яких мирних домовленостей і демонстрація її одностороннього виходу з мирних переговорів, які б дозволяли політико-дипломатичним шляхом вирішити проблему окупованих територій”, - сказав Парубій. 

На його переконання, через проведення на Донбасі фейкових "виборів" проти Росії необхідно посилити санкції.

“Я думаю, відповідь (на ці "вибори" - ред.) може бути тільки одна: це не тільки продовження, а й посилення санкцій проти Російської Федерації. Я впевнений, тільки такою має бути реакція цивілізованого мирного світу на той спектакль, який вони називають проведення виборів. Воно до виборів не має жодного відношення,"- наголосив Парубій.

Водночас на запитання, чи ухвалюватиме Верховна Рада під час наступного пленарного постанову щодо невизнання цих "виборів", Парубій зауважив, що "це нікчемна подія для того, щоб реагувати на неї постановами".

Читайте також: Засідання ОБСЄ щодо "виборів" на Донбасі: Прокопчук спрогнозував поведінку РФ

Як повідомлялося, російська окупаційна адміністрація на окупованих територіях Донецької та Луганської областей провела 11 листопада “вибори”, на яких обирали ватажків терористичних "ЛНР" і "ДНР" та "депутатів".

Країни світу засудили проведення цих фейкових виборів на окупованій Росією території Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-