Порошенко подякував світовим лідерам за рішуче невизнання псевдовиборів на Донбасі

Порошенко подякував світовим лідерам за рішуче невизнання псевдовиборів на Донбасі

Укрінформ
Світ рішуче засудив проведення на окупованих територіях Донбасу фейкових виборів 11 листопада.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко за результатами робочого візиту до Парижа 10–11 листопада та проведених зустрічей із багатьма главами держав та урядів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Ми скористалися нагодою, щоб відреагувати на жахливу подію, що сьогодні відбувається на окупованому Донбасі, де Російська Федерація проводить фейкові вибори, організовані росіянами. Сьогодні ми бачимо реакцію країн світу, коли абсолютна більшість наших партнерів абсолютно чітко стверджують: з одного боку, ці вибори ніким не будуть визнані, це брутальне порушення Мінських домовленостей. З іншого боку, є заклик до відповідальності Російської Федерації», – заявив глава держави.

Порошенко подякував партнерам України у світі за такий твердий прояв солідарності та непохитну єдність.

Він також зазначив, що обговорив це питання із президентом Франції та канцлером Німеччини.

Президент наголосив, що світ неухильно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, а також процес українських реформ.

Читайте також: Порошенко, Меркель і Макрон проводять переговори щодо фейкових виборів в “Л/ДНР”

Як повідомляв Укрінформ, 7 вересня бойовики на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначили на 11 листопада так звані "вибори". Згідно з рішенням "парламентів" терористичних "ЛНР" і "ДНР", обиратимуть як ватажків, так і "депутатів".

У МЗС України заявили, що наміри окупаційної адміністрації РФ провести псевдовибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу грубо порушують зобов'язання Росії як сторони Мінських домовленостей.

12 вересня спецпредставник Держдепартаменту США щодо України Курт Волкер заявив, що осінні вибори на Донбасі, оголошені проросійськими бойовиками із самопроголошених "ДНР" і "ЛНР", нелегітимні і порушують логіку Мінського процесу.

Вісім держав-членів ООН 30 жовтня оприлюднили спільну заяву, в якій засудили плани проведення на окупованих Росією територіях сходу України так званих виборів у "Л/ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-