Бойко й Рабінович разом підуть на вибори-2019

Бойко й Рабінович разом підуть на вибори-2019

Укрінформ
Частина партії «Опозиційний блок» і партія «За життя!» підписали угоду про об'єднання і домовилися про висунення єдиних кандидатів на виборах Президента, народних депутатів і депутатів місцевих рад у 2019 році.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, угоду про об'єднання і створення платформи «Опозиційна платформа — За життя» підписали співголова партії «Опозиційний блок» Юрій Бойко і лідер партії «За життя!» Вадим Рабінович у кулуарах Верховної Ради в п'ятницю.

«Ми досягли згоди визначити в листопаді 2018 року єдиного кандидата від «Опозиційної платформи — За життя» на наступних президентських виборах. Ми досягли згоди про участь представників «Опозиційної платформи — За життя» у виборах до Верховної Ради України», — йдеться у тексті підписаної угоди.

Крім того, документом передбачається спільна участь у місцевих виборах.

Для спільної участі у виборах протягом місяця мають бути створені регіональні виборчі штаби «Опозиційної платформи — За життя».

Після підписання угоди, відповідаючи на запитання журналістів, Бойко сказав, що єдиний кандидат на виборах Президента ще не визначений. Він також не відповів, яка кількість депутатів з фракції «Опоблоку» у Верховній Раді увійшла до цього об'єднання.

Відповідаючи на запитання Укрінформу, чи об'єднуватимуться партії, він сказав: «Я сподіваюся, ми це питання розглянемо».

Читайте також: "День ганьби" — генпрокурор про голосування щодо Вілкула і Колєснікова

Як повідомлялося, політична партія «Опозиційний блок» була зареєстрована Мінюстом 23 квітня 2010 року. Її співголовами є нардеп і співголова фракції «Опоблоку» в ВР Юрій Бойко і бізнесмен, екс-нардеп від Партії регіонів Борис Колесніков.

«Опозиційний блок» — політична сила, яка утворилася шляхом об'єднання шести політичних партій для участі в позачергових виборах до Верховної Ради України 2014 року. До «Опозиційного блоку» увійшли: «Партія розвитку України», партія «Центр», «Нова політика», «Державний нейтралітет», «Україна — Вперед!» і «Трудова Україна». До блоку також приєдналися деякі лідери і учасники колишньої Партії регіонів, яка після Революції Гідності вже не виступала окремою політичною силою і не висувалася на виборах до парламенту в 2014 році.

Партія «За життя!» зареєстрована в грудні 1999 року. У реєстрі її головами вказані Вадим Рабінович та Євген Мураєв. 21 вересня Мураєв повідомив про вихід із політсили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-